Децата в семейства, в които родителите говорят различни езици,  по-лесно и

...
Децата в семейства, в които родителите говорят различни езици,  по-лесно и
Коментари Харесай

Ако мама и татко говорят различни езици, бебето се адаптира бързо

Децата в фамилии, в които родителите приказват разнообразни езици,  по-лесно и по-бързо насочват вниманието си от една задача към друга и се приспособяват елементарно, оповестява Daily Mail.
Въздействието на двуезичната среда може да се усети още когато бебета са едвам на седем месеца.

„ Двуезичната среда може да е по-различна и непредсказуема от моноезичната и по тази причина и по-стимулираща към научаване на нови неща “, сподели доктор Дийн Д'Соуса, учител по логика на психиката в английския университет „ Anglia Ruskin “ и началник на изследването.

„ Изследването ни откри, че бебета от двуезични фамилии се приспособяват към по-сложна среда чрез търсене на спомагателна информация “, изяснява той.
Учените употребявали технология за следене на погледа при наблюдаване на 102 бебета на възраст от седем до девет месеца, като половината от тях били от фамилии, в които се приказват два езика, а другата половина - от моноезични.
Оказало се, че децата на родители, които приказват на разнообразни езици, реагират бързо.

Те  пренасочват вниманието си с 33% по-бързо към нова картина, която се появява на екран, спрямо децата от другата група.

Ето и обяснението на експертите.

Езикът е едно от най-трудните умения, само че дребните деца го овладяват без проблем. Те имат вродената дарба да научат всеки език, който им се показва систематично и интензивно. При съществуването на над 6000 езика, които се приказват в 250 страни по света, е ясно, че

множеството деца по света са двуезични или многоезични

Развитието на езика започва преди раждането. 
Към края на бременността плодът стартира да чува звуци и диалект, идващи отвън тялото на майката.
Бебетата разпознават човешкия глас и го избират пред  другите звуци. Най-харесват по-високата тоналност на женските гласове.

При раждането мозъкът на бебето тежи към 340 грама

В края на първата година – към 1100 година, а до края на шестата година доближава 90% от окончателното си тегло – 1450 година
Това се обуславя от бурното развиване на връзките сред обособените неврони (синапси).
Мозъкът основава доста повече връзки, в сравнение с остават в зряла възраст; той основава голям капацитет, с цел да приготви детето за възможни промени в околната среда.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР